Да оду ови а да не дођу они

Share Button

Наслов овог текста је преписан графит који је освануо на улицама Београда у протесту народа.
Порука је јасна, антисистемска, и разумљивим језиком објашњава вољу људи који су изашли на улице.
Исти тај слободарски дух и воља изнедрили су захтеве Студентског покрета Новог Сада :

1. Смена чланова РИК, з бог непоштовања одлука уставног суда.
2. Смена чланова РЕМ због неераговања на више стотина пријава.
3. Смена Маје Гојковић, председнице Народне скупштине због блокаде рада Народне скупштине.
4. Смена главног и одговорног уредника РТС и уредника информативног програма РТС због режимског извештавања и неравномерне заступљености кандидата.
5. Смена в.д. главног и одговорног уредника првог програма РТВ в.д. директора програма.

Додатни захтеви које је јавно изнео студент Филозофског факултета Михајло Николић, један од истакнутијих чланова испред Студентског покрета Новог Сада су : комплетна смена власти, ослобађање медија од партијске контроле, обустава спровођења мера штедње кроз плате и пензије и обустава даљег угрожавања социо-економских услова живота грађана, бесплатно здравство и образовање, лустрација политичке елите, повећање минималне цене рада, раскидање уговора са ММФ-ом и други захтеви чија је суштина промена друштвеног уређења и раскидање сваког континуитета са старим системом.

Подржавамо протест студената и анти-системске захтеве који су изнели. Из редова обесправљеног народа подржавамо наше суграђане у свим градовима и местима у протесту и борби против растуће диктатуре, медијског мрака, осиромашења, партократије и уништених институција.

Порука графита је јасна. Партије и уске интересне групе не смеју да користе протест за личне циљеве. Не занимају нас кадровске смене олигархијско-тајкунских представника. Зато што, за разлику од трговаца из скупштинских кулоара и страначких лобија – слобода и демократија немају цену.

У земљи чије су институције глуве, а медији слепи, грађани једино кроз протест могу да захтевају поштовање Устава, слободу, право на рад и живот достојан људског бића и истинску демократију.

Борба за те циљеве је борба целог народа – за цео народ.

Share Button

About Author

Connect with Me:
19/10/2016 Comments are off Urednik Sajta

Цензуришу Белог

Share Button

Љубиша Прелетачевић Бели, представник одборничке групе „Само јако“ из Младеновца, тврди да му је због лажних пријава блокиран налог на друштвеној мрежи Фејсбук, а све због спорног текста који смо пренели са сајта младеновац.еу. Подржи Белог и Само јако из Младеновца, пренеси његов текст на друштвеним мрежама!

Share Button

About Author

Connect with Me:
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development

Цензуришу Белог

19/10/2016
Љубиша Прелетачевић Бели, представник одборничке групе "Само јако" из Младеновца, тврди да му је због лажних пријава блокиран налог на друштвеној мрежи Фејсбук, а све због спорног текста који смо пренели са сајта младеновац.еу. Подржи Белог и Само јако из Младеновца, пренеси његов текст на друштвеним мрежама!