УСПЕХ ПРОТЕСТА ЛЕЖИ У ОДГОВОРНОСТИ

Share Button

Грађани су са правом незадовољни системом који је обесмислио државу и сваку њену институцију и заменио их вољом једног човека. Право је сваког грађанина, право је народа, да изкаже незадовољство мирним протестом. “Компас“ и “Народни фронт“ су увек уз народ, у одбрани права и освајању нових слобода.

Али такође сматрамо да појединци или групе које организују протест морају да преузму пред истим тим народом одговорност за своја дела. Сваки протест мора да има конкретне циљеве и захтеве, како би имао шансу да успе. Сматрамо да ће се без јасних, конкретних и прецизних циљева и захтева, здрава енергија и воља народа да се супротстави овом накарадном поретку – просто изгубити.
Да би се циљеви и захтеви прогласили и објавили, народ у протесту мора без сумње да зна ко позива и води протест и ко су организатор или организатори, не само због одређивања циљева, него и због преузимања правне, политичке и друштвене одговорности за протест.
Свако ко позове народ на улицу, и народ му се у великом броју одазове, понео је огромно бреме одговорности према том народу, и какав год завршетак протеста био, народ има право да зна кога политички да награди или казни за исход.
Тек испуњењем ових услова, грађани, удружења грађана и политичке организације могу квалитетно да процене да ли да подрже протест, изађу и учествују у њему или не.

Очекујемо да протест добије јасну форму и лице. Очекујемо да организатори преузму правну и политичку одговорност и да поставе циљеве и захтеве демонстрација. То је једина и истовремено и минимална заштита од преваре и манипулације свих добронамерних који у протесту учествују.

КОМПАС

Share Button

About Author

Connect with Me:
19/10/2016 Comments are off Urednik Sajta

Цензуришу Белог

Share Button

Љубиша Прелетачевић Бели, представник одборничке групе „Само јако“ из Младеновца, тврди да му је због лажних пријава блокиран налог на друштвеној мрежи Фејсбук, а све због спорног текста који смо пренели са сајта младеновац.еу. Подржи Белог и Само јако из Младеновца, пренеси његов текст на друштвеним мрежама!

Share Button

About Author

Connect with Me:
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development

Цензуришу Белог

19/10/2016
Љубиша Прелетачевић Бели, представник одборничке групе "Само јако" из Младеновца, тврди да му је због лажних пријава блокиран налог на друштвеној мрежи Фејсбук, а све због спорног текста који смо пренели са сајта младеновац.еу. Подржи Белог и Само јако из Младеновца, пренеси његов текст на друштвеним мрежама!