Шта смо наследили у новој години?

Драги пријатељи,

После још једне године у којој су напредна странка и њен првак водили изборну кампању „која траје“, где се налазимо данас, у последњим данима 2016.?

Добро је само у хвалоспевима и летвом подбоченим кулисама које нам продаје власт, која се у кампањама, хвали брзим економским напретком. Премијер обећава плате и тврди да, већ у 2018. години, можемо да очекујемо и 500 евра по запосленом. У просеку.

Ипак, цифре говоре другачије. Чак и званичне.

 • Србија је земља која у 2016. години има незапосленост од 19.7 одсто. Незапосленост међу младим генерацијама достиже вртоглавих 44.2 процената.
 • Средњу школу не заврши сваки шести ученик.
 • Жене, којих у Србији има за нијансу више од мушкараца, су у парламенту заступљене са свега 33.6 одсто.
 • Војска је организовала протест због лошег економског положаја – читај малих плата. Војска је заборављена, као и ветерани и инвалиди.
 • Многи људи који раде нису у могућности да имају кров над главом, а при том и оне који купе стан на кредит, уместо радости, очекује вишедеценијска агонија.
 • Сваки десети становник Србије – ЗВАНИЧНО – живи у апсолутном сиромаштву. Незванично – тај број је вероватно много виши.
 • Пензионерима на ивици егзистенције великодушно су „вратили“ мање него што су одузели.
 • Професори и учитељи су понижени.
 • Здравствени радници одлазе у иностранство.
 • Криминалци бивају ослобођени док истовремено приватни извршитељи уништавају све оне који немају „привилегије“ пред судовима.
 • Ипак, власти кажу да буџет за 2017. годину има „најнижи предвиђени дефицит у историји Србије“ од 1.7 одсто БДП-а. Наравно, тек пошто су усвојили уговор о зајму у износу од једне милијарде долара од Фонда за развој Абу Дабија.

На сваку примедбу одговор је: ТАКАВ ЈЕ СИСТЕМ!

Тачно! Истинито!

Систем у којем живимо је заиста такав. Скројен, не по мери човека већ, по мери бесомучног конзумеризма, израбљивања, партократског иживљавања и власти и опозиције над грађанима, и убијања сваке перспективе и добре идеје. То је лимбо из којег сваке године најбољи млади стручњаци беже главом без обзира.

Живимо у систему у којем се закони поштују и спроводе само према вољи и потреби олигархије на власти.

Живимо у систему који је почетком 2016. године угасио Агенцију за приватизацију, зато што је посао отимања имовине нашег народа завршен. Ово је систем у којем више немамо своје улазе, своју земљу, своју воду и свој ваздух. Такве законе они предлажу.

То није систем у којем већина грађана жели да живи, али у њему већину замајавају они који се смењују на власти, са задатком да се систем не промени ни за педаљ.

Узалудно је било какво нарицање над судбином и сво писање по сајтовима и мрежама, ПА И ОВО, уколико се свесни појединци не удруже и осмеле на акцију.

Ми се боримо да се тај систем промени. Нисмо у томе сами. У новој 2017. години буди против система који нас прождире.

КЛИКНИ ОВДЕ И ПРИДРУЖИ НАМ СЕ!