Шта смо наследили у новој години?

Share Button

Драги пријатељи,

После још једне године у којој су напредна странка и њен првак водили изборну кампању „која траје“, где се налазимо данас, у последњим данима 2016.?

Добро је само у хвалоспевима и летвом подбоченим кулисама које нам продаје власт, која се у кампањама, хвали брзим економским напретком. Премијер обећава плате и тврди да, већ у 2018. години, можемо да очекујемо и 500 евра по запосленом. У просеку.

Ипак, цифре говоре другачије. Чак и званичне.

 • Србија је земља која у 2016. години има незапосленост од 19.7 одсто. Незапосленост међу младим генерацијама достиже вртоглавих 44.2 процената.
 • Средњу школу не заврши сваки шести ученик.
 • Жене, којих у Србији има за нијансу више од мушкараца, су у парламенту заступљене са свега 33.6 одсто.
 • Војска је организовала протест због лошег економског положаја – читај малих плата. Војска је заборављена, као и ветерани и инвалиди.
 • Многи људи који раде нису у могућности да имају кров над главом, а при том и оне који купе стан на кредит, уместо радости, очекује вишедеценијска агонија.
 • Сваки десети становник Србије – ЗВАНИЧНО – живи у апсолутном сиромаштву. Незванично – тај број је вероватно много виши.
 • Пензионерима на ивици егзистенције великодушно су „вратили“ мање него што су одузели.
 • Професори и учитељи су понижени.
 • Здравствени радници одлазе у иностранство.
 • Криминалци бивају ослобођени док истовремено приватни извршитељи уништавају све оне који немају „привилегије“ пред судовима.
 • Ипак, власти кажу да буџет за 2017. годину има „најнижи предвиђени дефицит у историји Србије“ од 1.7 одсто БДП-а. Наравно, тек пошто су усвојили уговор о зајму у износу од једне милијарде долара од Фонда за развој Абу Дабија.

На сваку примедбу одговор је: ТАКАВ ЈЕ СИСТЕМ!

Тачно! Истинито!

Систем у којем живимо је заиста такав. Скројен, не по мери човека већ, по мери бесомучног конзумеризма, израбљивања, партократског иживљавања и власти и опозиције над грађанима, и убијања сваке перспективе и добре идеје. То је лимбо из којег сваке године најбољи млади стручњаци беже главом без обзира.

Живимо у систему у којем се закони поштују и спроводе само према вољи и потреби олигархије на власти.

Живимо у систему који је почетком 2016. године угасио Агенцију за приватизацију, зато што је посао отимања имовине нашег народа завршен. Ово је систем у којем више немамо своје улазе, своју земљу, своју воду и свој ваздух. Такве законе они предлажу.

То није систем у којем већина грађана жели да живи, али у њему већину замајавају они који се смењују на власти, са задатком да се систем не промени ни за педаљ.

Узалудно је било какво нарицање над судбином и сво писање по сајтовима и мрежама, ПА И ОВО, уколико се свесни појединци не удруже и осмеле на акцију.

Ми се боримо да се тај систем промени. Нисмо у томе сами. У новој 2017. години буди против система који нас прождире.

КЛИКНИ ОВДЕ И ПРИДРУЖИ НАМ СЕ!

Share Button

About Author

Connect with Me:
19/10/2016 Comments are off Urednik Sajta

Цензуришу Белог

Share Button

Љубиша Прелетачевић Бели, представник одборничке групе „Само јако“ из Младеновца, тврди да му је због лажних пријава блокиран налог на друштвеној мрежи Фејсбук, а све због спорног текста који смо пренели са сајта младеновац.еу. Подржи Белог и Само јако из Младеновца, пренеси његов текст на друштвеним мрежама!

Share Button

About Author

Connect with Me:
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development

Цензуришу Белог

19/10/2016
Љубиша Прелетачевић Бели, представник одборничке групе "Само јако" из Младеновца, тврди да му је због лажних пријава блокиран налог на друштвеној мрежи Фејсбук, а све због спорног текста који смо пренели са сајта младеновац.еу. Подржи Белог и Само јако из Младеновца, пренеси његов текст на друштвеним мрежама!