Ministre, OSTAVKA!

Share Button

Ministar kulture, Ivan Tasovac, predupredio je sopstvenu nesposobnost izjavom da „Prihvata komandnu odgovornost“ zato što Muzej savremene umetnosti nije otvoren 20. oktobra 2015. godine. „Ministarstvo je „izigrano“ ali  od svakog roka je važnije da se rekonstrukcija obavi po zakonu i da sredstva ne završe u privatnim džepovima, rekao je Tasovac i dodao da direktor muzeja i tenderska komisija nisu uradili posao koji im je poveren.

Ministar je početkom 2015. godine izjavio da je ostalo još deset odsto radova na krovu i da je rasppisan tender za unutrašnje radove. Tasovac je rekao da su u „tempu“ i obećao da će otvaranje muzeja da bude 20. oktobra.

Ostaje nejasno kako se to tačno manifestuje „preuzimanje odgovornosti“. Da li to znači da su ministra „prevarili“ njegovi službenici, ili da ministar nije vodio računa i pratio proces javne nabavke i ostvarivanje zadatih rokova tokom izvođenja radova? Srbiji nije potreban ministar kojeg je „lako prevariti“ isto koliko joj nije potreban ministar koji ne radi svoj posao.

U zemlji u kojoj su izdvajanja za kulturu bukvalno „budžetski džeparac“, preuzimanje odgovornosti za neispunjena obećanja može da bude samo ostavka.

Ministre Tasovac, ako ste već odlučili da preuzmete odgovornost, prestanite da pakujete „obećanje na obećanje“ i sami sebi „odrežite“ kaznu.

Za preuzetu odgovornost mora da sledi i sankcija.

Ministre, podnesite neopozivu ostavku!

Ministar Tasovac obećao da će Muzej savremene umetnosti da bude otvoren 20.10.2015. (video)

 

Share Button

About Author

Connect with Me:
19/10/2016 Comments are off Urednik Sajta

Cenzurišu Belog

Share Button

Ljubiša Preletačević Beli, predstavnik odborničke grupe „Samo jako“ iz Mladenovca, tvrdi da mu je zbog lažnih prijava blokiran nalog na društvenoj mreži Fejsbuk, a sve zbog spornog teksta koji smo preneli sa sajta mladenovac.eu. Podrži Belog i Samo jako iz Mladenovca, prenesi njegov tekst na društvenim mrežama!

Share Button

About Author

Connect with Me:
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development

Cenzurišu Belog

19/10/2016
Љубиша Прелетачевић Бели, представник одборничке групе "Само јако" из Младеновца, тврди да му је због лажних пријава блокиран налог на друштвеној мрежи Фејсбук, а све због спорног текста који смо пренели са сајта младеновац.еу. Подржи Белог и Само јако из Младеновца, пренеси његов текст на друштвеним мрежама!