Правичност, хуманост, солидарност

Share Button

Циљ постављене графике није повратак у прошлост. Идеја је да укратко укажемо на проблеме са којима се данас суочавамо као друштво. Пре две ипо деценије, завршила се ера у којој је наша држава, са свим проблемима и недостацима тадашњег уређења, имала значајно одговорнији однос према категоријама које су чиниле да живот велике већине обичних људи, радника, буде сигурнији, срећнији и стабилнији. У графику нисмо могли да сместимо све податке који би, додатно, указали да су власти, у периоду од 1990. до 2015. године, уништиле и додатно разориле не само радништво и предузетништво као везивно ткиво економије, већ и све институције државе. Графика је сама по себи јасна. Масовна незапосленост је довела велики број људи испод границе сиромаштва, а последице су висока стопа криминала, корупција у свим порама друштва, лош квалитет и степен образовања у народу, повишен број оболелих од физичких и психичких обољења, губитак стручне и способне радне снаге, која напушта државу у употрази за бољим животним условима, и тако даље. Графика, без сумње, доказује да је уређени систем који озбиљно ради на решавању масовне незапослености, радним односима, правима радника, правима детета, образовању, здравству и који успоставља хуманије и солидарније односе међу људима, правичан за све припаднике друштва.

Ми се, дакле, боримо да успоставимо правичне односе унутар наше заједнице. То не сме да буде само политичка борба. На првом месту, решења морају да буду заснована на научним и што је више могуће, емпиријски потврђеним методама.

Политичка борба, за нас, није ништа друго, него алат, којим можемо да покренемо масе и добијемо мандат, како би, стручњаци и професионалци могли да се ослоне на нашу политичку вољу и да спроведу радикалну промену ка хуманијем друштву.Наша воља и наш програм, када је у питању остваривање наших циљева, је монолитан. У том правцу, подржаћемо све који се ангажују ка остваривању хуманих идеја правичности и солидарности. Сарађиваћемо са свима и примаћемо у редове све који истински имају шта да допринесу борби за такво друштво. Свако ко погледа графику, би себи требало да постави само једно питање. „У каквој земљи бих више волео да живим?“ Оној на левој, или оној на десној страни.

Share Button

About Author

Connect with Me:
19/10/2016 Comments are off Urednik Sajta

Цензуришу Белог

Share Button

Љубиша Прелетачевић Бели, представник одборничке групе „Само јако“ из Младеновца, тврди да му је због лажних пријава блокиран налог на друштвеној мрежи Фејсбук, а све због спорног текста који смо пренели са сајта младеновац.еу. Подржи Белог и Само јако из Младеновца, пренеси његов текст на друштвеним мрежама!

Share Button

About Author

Connect with Me:
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development

Цензуришу Белог

19/10/2016
Љубиша Прелетачевић Бели, представник одборничке групе "Само јако" из Младеновца, тврди да му је због лажних пријава блокиран налог на друштвеној мрежи Фејсбук, а све због спорног текста који смо пренели са сајта младеновац.еу. Подржи Белог и Само јако из Младеновца, пренеси његов текст на друштвеним мрежама!