16/07/2015 Comments are off Urednik Sajta

Medvedić robot terapeut

Share Button

Piše: Ivan Điković

Građani Srbije su, posle mukotrpne borbe, na jedvite jade uspeli da nateraju parlamentarnu većinu da glasa za „Zojin zakon“ i omogući našoj teško bolesnoj deci da se leče o trošku države bilo gde u svetu. U međuvremenu, u dečijoj bolnici u Bostonu, testira se poseban medvedić.
Ne, nije igračka. U pitanju je pametni robot, posebno dizajniran da umanji stres bolničkog lečenja kod teško obolele dece. U glavi mu se nalazi telefon, posebno programiran da prepoznaje glas, priča, služi se šapama i slično. Ostatak robota ima izmenjive ekstremitete, kojima gestikulira, i detetu stavlja do znanja kakve emocije u svakom trenutku simulira.

I dok na srećnijim mestima deca dobijaju robote, u domaćim bolnicama često nema ni osnovnih uslova za život.

Dok gledate video klip o medi, koji se odaziva na ime Hagbl, i čiji su svi rođaci plavi, izuzev ujaka koji je narandžast, mislite o tome kako se leče naša a kako deca na nekim drugim meridijanima.
Pošto sam pogledao video klip osećao sam se kao da mi je neko udario šamar, pošto me polio hladnom vodom. A vi?

Share Button

About Author

Connect with Me:
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development

Cenzurišu Belog

19/10/201619/10/2016
Љубиша Прелетачевић Бели, представник одборничке групе "Само јако" из Младеновца, тврди да му је због лажних пријава блокиран налог на друштвеној мрежи Фејсбук, а све због спорног текста који смо пренели са сајта младеновац.еу. Подржи Белог и Само јако из Младеновца, пренеси његов текст на друштвеним мрежама!