Медведић робот терапеут

Share Button

Пише: Иван Ђиковић

Грађани Србије су, после мукотрпне борбе, на једвите јаде успели да натерају парламентарну већину да гласа за „Зојин закон“ и омогући нашој тешко болесној деци да се лече о трошку државе било где у свету. У међувремену, у дечијој болници у Бостону, тестира се посебан медведић.
Не, није играчка. У питању је паметни робот, посебно дизајниран да умањи стрес болничког лечења код тешко оболеле деце. У глави му се налази телефон, посебно програмиран да препознаје глас, прича, служи се шапама и слично. Остатак робота има измењиве екстремитете, којима гестикулира, и детету ставља до знања какве емоције у сваком тренутку симулира.

И док на срећнијим местима деца добијају роботе, у домаћим болницама често нема ни основних услова за живот.

Док гледате видео клип о меди, који се одазива на име Хагбл, и чији су сви рођаци плави, изузев ујака који је наранџаст, мислите о томе како се лече наша а како деца на неким другим меридијанима.
Пошто сам погледао видео клип осећао сам се као да ми је неко ударио шамар, пошто ме полио хладном водом. А ви?

Share Button

About Author

Connect with Me:
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development

Цензуришу Белог

19/10/201619/10/2016
Љубиша Прелетачевић Бели, представник одборничке групе "Само јако" из Младеновца, тврди да му је због лажних пријава блокиран налог на друштвеној мрежи Фејсбук, а све због спорног текста који смо пренели са сајта младеновац.еу. Подржи Белог и Само јако из Младеновца, пренеси његов текст на друштвеним мрежама!