Не значи НЕ – #ThisIsACoup

Share Button

Пише: Иван Ђиковић

Скупови солидарности са Грчким народом, а против економског државног удара, одржаће се у главним градовима широм планете. На друштвеним мрежама сам сазнао да је скуп подршке који би требало да се одржи у Београду, заказан данас, у 19.30 часова, на Тргу Републике. Фејсбук страну организатора можете да погледате ОВДЕ.

Вечерас ћу да будем на Тргу.

„Зашто идеш?.“ – Питање на које сам два пута морао да одговорим током јучерашњег дана.

Зато што је то наша обавеза!

Свако од нас се добро сећа 1999. године, рата, авиона, сирена и бомби које су разнеле многе животе.

У овој кризи, која већ предуго траје, не смемо да заборавимо пријатељске народе који су стајали уз нас, и који су изашли на улице својих градова да пркосно кажу „НЕ“ НАТО армијама које су напале нашу земљу.

Не смемо да заборавимо ГРЧКИ НАРОД који је, у нашем најтежем тренутку, изашао на улице и исказао огрому солидарност и пријатељство према нама. Не смемо да заборавимо ни хуманитарну помоћ коју је Грчка упућивала у Србију током економских санкција и ратова деведесетих.

А нарочито не смемо да заборавимо на помоћ и гостопримство које је Грчки народ указао нашим прадедовима током првог светског рата. И данас се заставе Србије и даље поносно вијоре над Зејтинликом, над острвом Видо и градом Крфом. Не смемо да заборавимо зашто грчки бродови трубе када плове поред Плаве гробнице.

Не смемо да заборавимо да је тај, мали бројем, али велики духом и нама братски народ, увек стајао уз нас у модерној историји. Најмање што можемо да учинимо је да се окупимо и да им пружимо подршку у овим одсудним часовима за милионе грчких радника.

Зато што мислим да је време да се одужимо Грцима за сва доброчинства која су учинили нашем народу.

Мене су васпитавали да на добро, увек узвратим добрим.

Видимо се на Тргу!

Народи су уз Грчку!

Позиву на солидарност са Атином одазваће се Лондон, Лидс, Ливерпул, Бристол, Манчестер, Белфаст, Дунс, Берлин, Кобленц, Напуљ, Падова, Париз, Лисабон, Барселона, Грац, Беч, Софија, Праг, Скопље, Љубљана, Чикаго, Балтимор, Оукленд, Лос Анђелес, Бафало, Брентфорд, Монтреал, Сиднеј и Тел Авив. Детаље о скуповима солидарности можете да прочитате на ОВОМ линку.
Грчки народ на тргу Синтагма, против НАТО бомбардовања Србије (видео)

 

Share Button

About Author

Connect with Me:
19/10/2016 Comments are off Urednik Sajta

Цензуришу Белог

Share Button

Љубиша Прелетачевић Бели, представник одборничке групе „Само јако“ из Младеновца, тврди да му је због лажних пријава блокиран налог на друштвеној мрежи Фејсбук, а све због спорног текста који смо пренели са сајта младеновац.еу. Подржи Белог и Само јако из Младеновца, пренеси његов текст на друштвеним мрежама!

Share Button

About Author

Connect with Me:
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development

Цензуришу Белог

19/10/2016
Љубиша Прелетачевић Бели, представник одборничке групе "Само јако" из Младеновца, тврди да му је због лажних пријава блокиран налог на друштвеној мрежи Фејсбук, а све због спорног текста који смо пренели са сајта младеновац.еу. Подржи Белог и Само јако из Младеновца, пренеси његов текст на друштвеним мрежама!