Како је отишао Вароуфакис?

Share Button

Приредио: И. Ђиковић

Договор о новом кредиту од 86 милијарди, на који је пристао премијер Ципрас, је нови Версајски уговор, изјавио је Јанис Вароуфакис, бивши министар финансија из редова Сиризе. Пројекат уједињених демократских народа Европе је овим дошао на ивицу катастрофе.
Попут државог удара 1967. у којем је власт преузела војна хунта, тако је и договор којим су мере штедње настављене, без обзира на нешто боље услове, завођење диктатуре. Прошли пут је диктатура у Грчку дошла на гусеницама тенкова. Данас, уместо тенкова, имамо банке.
Тројка је намерила да натера Ципраса да прогута сваку реч коју је изјавио против међународних монетарних институција током пет година борбе.
Једина добра ствар коју су ови преговори донели је отрежњење. Свима у Европи би сада требало да буде јасно да обуздавање Грчке нема никакве везе са економијом. То је политичко питање и пакт који прогони Европу и попут Версајског уговора представља труо компромис чије ће последице да се осете у будућности.

„Остаћу у парламенту, борићу се и говорићу истину. У парламенту, у којем седим, на десној страни аудиторијума седи десет нациста из „Златне зоре“. Ако наша партија, Сириза, која је пробудила наду у Грчкој, изда наду и потроши подршку народа сагињући се пред овом, постмодернистичком, окупацијом, бојим се да ће то само да ојача фашисте. У том случају они ће да наследе бакљу борбе против мера штедње и сиромаштва. За Грчку ће то да буде трагедија.“

Вароуфакис: Искрашћу се у ноћ (аудио) 

Share Button

About Author

Connect with Me:
19/10/2016 Comments are off Urednik Sajta

Цензуришу Белог

Share Button

Љубиша Прелетачевић Бели, представник одборничке групе „Само јако“ из Младеновца, тврди да му је због лажних пријава блокиран налог на друштвеној мрежи Фејсбук, а све због спорног текста који смо пренели са сајта младеновац.еу. Подржи Белог и Само јако из Младеновца, пренеси његов текст на друштвеним мрежама!

Share Button

About Author

Connect with Me:
Web Design MymensinghPremium WordPress ThemesWeb Development

Цензуришу Белог

19/10/2016
Љубиша Прелетачевић Бели, представник одборничке групе "Само јако" из Младеновца, тврди да му је због лажних пријава блокиран налог на друштвеној мрежи Фејсбук, а све због спорног текста који смо пренели са сајта младеновац.еу. Подржи Белог и Само јако из Младеновца, пренеси његов текст на друштвеним мрежама!